Szünetet a tévében a szaporodásért!

A Nemzeti Szociáldemokrata Párt megtalálta a megoldást fogyó nemzetünk gyors utánpótlására. Hétfőnként legyen adásszünet a tévében, így távirányító helyett a partnerünket szorongatjuk majd!

A baj csupán az, hogy a Szilvásy György nevével fémjelzett elképzelés kizárólag a közszolgálati csatornákra vonatkozik. Márpedig az MTV és a Duna közönsége aligha van termékeny életszakaszban. Persze, a mai világban némi potencianövelő segítségével akár a szépkorúak is élvezhetik a testiség nyújtotta örömöket, így hát fölmerül a gyanú, hogy Szilvásy úr lepaktált egy kanosító szert gyártó céggel. A felvetést azonban mégsem lehet komplett baromságnak nevezni, hiszen ha a kereskedelmi adók is csatlakoznának, valóban lehetne növelni valamelyest a kamatyolási kedvet.

- A meccs után a tiéd vagyok! - De hát addigra lekonyul...

A köz szolgálatában álló állomások a legtöbb fiatal szemszögéből olyan unalmasak, hogy egy kiadós toaletten trónolás is jóval izgalmasabbnak ígérkezik a műsoraiknál. Bezzeg a Való Világ, a Megasztár, az X-Faktor, a Jóban Rosszban, a Barátok közt vagy egy vérpezsdítő híradó váltótársammal, Nagy Zsófival! Na, ezek még a lepedőgyűrésnél is jobbak, hiszen hiába lehet őket adathordozóra fölvenni, vagy visszanézni a neten, milliók szeme tapad egyszerre a képernyőre miattuk. Millióké, akik tévéznek ahelyett, hogy szexelnének. Esetleg ha hosszabbra nyújtanák a reklámszüneteket, fölcsillanna némi remény, így azonban menthetetlenül mi leszünk az áldozati bárányok a kapitalizmus oltárán, mert ki fogunk pusztulni.

Az ötlet egyébként nem új keletű, hiszen Lengyelországban a csaknem harminc évvel ezelőtti bányászsztrájkkor fogytán volt az energia, ezért nem sugároztak a csatornák. Kilenc hónap múlva pedig megérkezett a babadömping. Akkor még nem jutott a lakosságnak internet, Facebook meg hasonló nyalánkság, a papás-mamás bizonyult az egyetlen időmúlatási lehetőségnek. De napjainkban vajon mi történne, ha hétfőnként eltűnnének a közszolgálati tévék? És ha nem csupán hétfőnként tűnnének el, hanem úgy általában? Észrevennék-e egyáltalán az ötven év alattiak, vagy csak furcsállnák, hogy miért lett néhány oszloppal keskenyebb az online műsorújság?

A huszonegyedik században már amúgy is elképzelhetetlen az unalomból történő csemetecsinálás. A védekezés sokkal olcsóbb, mint a bébiétel meg a pelenka. Ha tehát sikerül is előidézni a népnél a semmittevés édes érzését, a gólya aligha szakad bele a munkába. Inkább az tenne be a szerencsétlen szárnyasnak, ha a párok anyagi biztonságban, vagy legalább annak illúziójában tengetnék napjaikat. A nyugdíjrendszer körüli huzavona, a szeszélyes hitelek és az alacsony bérek idején azonban nyugodtan elrepülhet Délre a népesedéspolitika hosszú csőrű kabalája.

3 Comments

  1. xd fel se tűnne, mert annyi tv-t nézek, míg a lakótársam gyerkőcének bekapcsolom a minimaxot.
    nagy ritkán ha odatévedek a swindlerek elé vagy vmi jó national geographicos film elé – ha van időm, ott maradok, de már nem köt le a doboz…

    Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s