Új dizájnt a Klubhálónak!

Le a mélyvörös színnel, a dobozszerűen megjelenített szövegekkel és az ezer éve nem frissített impresszummal! Könnyű hozzászólási lehetőséget, ingyen sört és virslit a népnek, nyereményjátékokat meg ajándék pónilovat!

Érdeklődéssel olvastam Rákóczi Ferenc vitacikkét a portál jövőjéről. Nagyon szívesen bele is kötnék, ha tudnék, de sajnos mindenben igaza van. Egyedül azt látom problémának, hogy a baloldaliság és a szellemi függetlenség a köztudatban két összeegyeztethetetlen fogalom. Miként is lehetne független, aki valamilyen oldalinak vallja magát?

Stayin' alive, stayin' alive...

Márpedig aki baloldali, az szoci, a jobboldaliak pedig fideszesek vagy jobbikosok, ilyen egyszerű a képlet. Mi tudjuk magunkról, hogy nem alszunk piros szegfűvel a párnánk alatt, de vajon mások is tudják-e rólunk? Vagy talán azt hiszik, hogy amíg az MSZP volt hatalmon, szocik voltunk, méghozzá nem kicsit, nagyon? Most pedig, hogy itt a narancsuralom, kétségbeesetten kapálózunk a fennmaradásért? Szomorú, de ha nem irkálnék ide, kívülről bizony így látnám a helyzetet.

És kulcsfontosságú, hogy kívülről milyennek látszik a helyzet, hiszen támogatókat, partnereket keresünk. Ha Rákóczi kolléga írásának első pontját nézzük, a szellemi függetlenséget, akkor abból sok jó és érdekes dolog kisülhet, pénz viszont aligha. Először is tehát azt kell eldöntenünk, hogy akarunk-e lóvét csinálni, mert a fő irányvonalat mégiscsak ez határozza meg.

Pályázatokra ugyan non-profit vállalkozásként is van lehetőség, az elbíráló garnitúra viszont talán a politikaival együtt lecserélődött, így nem tudom, kitől és milyen anyagi ösztönzésre számíthatunk a szép szemünkért és az írásainkért. A reklámért és a PR-cikkekért azonban mindig is járt némi költenivaló, úgyhogy én a webes fejlesztésben látom a Klubháló közeljövőjét.

Frissebb, fiatalosabb arculat kell, könnyen olvasható pasztellszínekkel és nem utolsó sorban hatékonyabb, akár blogszerű motorral. A vöröset elfelejteném. Nem azt mondom, hogy rögtön legyen narancssárga, de tudomásul kell venni: ez az árnyalat sokakból ellenérzést vált ki. A regisztrált felhasználóknak bizonyos keretek között testre szabható kinézettel és eligazodást egyszerűsítő funkciókkal kedveskednék. Talán az oldal nevét is megváltoztatnám. A publikálók és az olvasók szavazhatnának, mi legyen az új cím.

Így esetleg több felsőoktatási intézmény hallgatói is kedvet kapnának a rendszeres íráshoz. Mert gyakornoki helyet sok portál kínál, de ilyet, ahol szó sincs csicskáztatásról, nem találnak minden bokorban a fürge tollú fiatalok.

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s