Schobert Norbi szerint így dolgozik a magyar

„Amíg lesz olyan ember, aki három műszakba elmegy 85 nettóért, addig lesz olyan is, aki 75-ért megy. Ezután meg jönnek a 65-ösök, és a végén sírva toporogtok egy darab száraz kenyérért. Nincs a magyarnak tartása, összefogása, nem becsüli az értékét.”

E sorok Schobert Norbert zsírégetési specialista billentyűzetéből származnak. Annak a nőnek szólt be a Facebookon, aki szerint a napi ezerötszáz forintot kóstáló diétás menü luxus, pláne ha egy egész családot is etetni kell a fizetésből. A szóváltás lassan bejárja az egész világhálót, és netezők százai foglalnak állást a fogyiguru mellett vagy ellene.

Mit kajál be a nép? | Fotó: hirado.hu

Én meg egyszerűen az „update” kaják árát nehezményező H. Brigitta helyébe képzelem magam, és megállapítom, hogy ha cukrász végzettségű, háromgyermekes családanyaként jól megbecsülném az értékem, akkor százhúsz alatt nem állnék szóba egy árva munkáltatóval sem.

Hiszen tapasztalt melós vagyok, jók a sütijeim, és még talán azt is beleírhatom az önéletrajzomba, hogy kiváló a kommunikációs készségem, ha egyszer közösségi portálokon kommentelgetek. Szóval százhúsz alatt nem megyek sehova, aki ennél kevesebben ajánl, annak fölgyújtom az irodáját, ahogy Schobert úr szerint az osztrákok és a franciák teszik alacsony bér esetén. Ilyen hozzáállással vajon rám találna életem munkája, a fényes karrier lehetősége?

Nem, azt hiszem, hogy éhen döglenék. Márpedig akinek családja van, nem dögölhet éhen csak úgy, pláne ha három poronty is folyton enni kér otthon. Szóval nincs mese, húznám az igát annyiért, amennyit adnak, mert a pénz jobban kell, mint a büszkeség. Utóbbi nélkül évtizedekig is simán elél az ember, előbbiből azonban mindennap kell valamennyi.

Szerinted kinek van igaza? | Fotó: Facebook

„Aki minnél jobban siránkozik, attól még többet vesz el a Jóisten” – hangzik az újabb Schobert-bölcsesség, gyatra helyesírással. De semmi baj, ez is csak azt bizonyítja, hogy alapvetőnek hitt készségek nélkül kitűnően lehet boldogulni. Úgy látom, hazánkban kevesen vannak, akiknek nagyon bejött az élet, és sokan, akiknek nagyon nem.

Csoda-e, ha ilyen körülmények között úgy kell vigadnia a pórnépnek, ahogy arról váltótársam, Nagy Zsófi beszámolt tegnap? Állatiasan, ösztönösen, öltönyt lehányva, parkettán fetrengve. Pedig a pia árából akár több update menüre is telne.

5 Comments

 1. Nem kispálya, de sztem 1500 alatt tényleg nem lehet kihozni a napi kaját. Én a kifőzdében a legolcsóbb főzeléket veszem fasírttal, kenyérrel, az kb. 800-900 Ft, de néha megkívánom a rántott sajtot/gombát, máris 1200. Vacsira az ember vesz valami hideget a bótban, cirka 500. És akkor én még nem szoktam reggelizni. Szóval átlagos nap nem jön ki 1500-ból soha (kivéve, ha van valami stáj :D, de mi kevesen vagyunk és nem érünk rá ilyenekre járni). All in all, van igazság abban, amit Norbi mond, de tény, hogy elég arrogánsan veri magát, és – egy kolléganőm mondta – törli azokat a friendeket, akik nem értenek egyet vele. Az is biztos, hogy nem nagyon volt még olyan helyzetben, hogy egy 100-asból kellett kijönnie, mint az átlagnak…

  Kedvelés

  1. nemár, kajak törli őket? @=o
   kaja sztem családban vagy többfős háztartásban tud viszonylag olcsón kijönni, és ha hipermarketes szuperakcióban + piacon veszi meg az ember a hozzávalót. az 1500 nem tudom, mennyire reális, mert hiába vagyok úgyahogy képben az árakkal, főzni sosem szoktam. szóval elhiszem neked, h baromság @XD
   állítólag amúgy “szegény gyerek”, legalábbis az a sztorija, mint megannyi celebnek.

   Kedvelés

   1. Hát az más kérdés, h papa-mama szegény volt, de kigazdálkodták, amit kellett, az azért más, mint amikor a felnőtt kénytelen meghúzni magát. Egyébként tény, h a kajabiznisz a családnak kedvez: a hipermarketben olcsón vett kajáim fele megromlik, mire megenném, mert szinte minden csak nagy csomagolásban létezik, ráadásul főzni se érné meg egy emberre, mert sokba kerül az alapanyag, és 90 százaléka megromlik. Szóval lehet, két gyerekkel is ugyanennyiből hoznám ki a foodot :D, rem. addigra megtanulok főzni és lesz tűzhelyem (még nincs).

    Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s