Esküvő vőlegény nélkül

Állítólag minden kislány arról álmodik, hogy egyszer majd habos-babos, hófehér ruhában, rózsaszirmokat taposva mondja ki az életre szóló igent, aztán halálra etesse a násznép gyanánt összeverődött tömeget.

Nincs is ezzel gond, hisz’ mindenki úgy ünnepli meg a nagy napot, ahogy kedve tartja. Csak a dínomdánom közepette épp a lényeg vész el: a két ember. Hiába virít az ara méregdrága csipkecsodában, ha az oltár felé vezető szőnyegen az jár a fejében, hogy a leendő férj harmadunokatestvérének ízlik-e majd a nagy műgonddal összeállított menü. Az elanyagiasodott látszatszokás elé állít görbe tükröt egy harmincéves tajvani hölgy, aki esküvőszervezőt fogadott, és hetedhét országra szóló lakodalmat rittyent saját magának. Férj nélkül.

"Hé, te ott! Lennél a férjem?" | Fotó: Facebook

A ceremónia több mint egymillió forintnyi összeget kóstál, és harmincfős násznép fog osztozni a páratlan ifjú pár örömében. „Meg kell tanulnod szeretni önmagad, hogy mást is szerethess” – nyilatkozta bölcsen Chen Wei-yih, akit ha Kiss Mariskának hívnának, bizonyára népszerű lenne a szinglikultuszt egyre inkább tisztelő hazánkban. Ilyen névvel azonban esélye sincs közép-kelet-európai rokonszenvezőkre, így hát be kell érnie azzal a néhány ezer követővel, aki a Facebook-on jelezte, hogy kedveli a kezdeményezést.

Tényleg büszkék lehetnek a szülei... | Fotó: Facebook

Gondolom, egy részük valóban elhiszi, hogy társadalmi kortünetre hívja föl a figyelmet a helyes arcú nő. Szerintem azonban kőkemény befektetésről van szó, és egy Kiszel Tündét is kenterbe verő médiaguruval állunk szemben. Mert az egyedülálló ötlet máris hatalmas sajtóvisszhangot keltett, tehát a rá áldozott összeg többszörösét termelheti. Mr. és Mrs. Wei-yih elmehet minden tévésóba, adhat ezer interjút, írhat könyvet az életéről, és egyszer talán meg is filmesítik a sorsát. Talán az élelmes hölgy még az igazi férjét is el tudja majd tartani a celebeskedéssel megkeresett pénzből, ha betoppan egy hús-vér pasas.

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s