Megafaktor

Nem tudtad, hogy a megasztáros Szíj Melindát kidobta a pasija? Vagy hogy Muri Enikő és Káli Gergő, az X-Faktor szerelmespárja szakított? Akkor bizony tájékozatlan vagy, sőt, sokak szemében egyenesen bunkó.

Ezért kényszerülök a képernyő elé minden áldott szombat este. Ha nem is az elsőtől az utolsó percig, de valamennyire muszáj nyomon követni az elcsépelt sztárcsináló műsorokat, különben másik bolygóról valónak érezném magam a következő heti bulvárhírek láttán.

Azóta megjött a váltás ruha. | Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

A szokásos menü szendvicsszerű; az X-Faktor frissebb, de korántsem ropogós péksüteménye veszi körül a vékonyka Megahusit, aminek se íze, se bűze, ám a reklámszünetet éppen kitölti. A már-már hagyományossá vált étel leginkább a tévének félig háttal, internetezés közben esik jól, mert egyébként ki a fene volna képes órákon át bámulni tányérjának tartalmát.

Kivillanó lábszőr: priceless! | Fotó: tv2.hu

Az eleje még vicces volt mindkettőnek, jöttek a magamutogató balfékek, akiket az önbizalmukért irigylek. „Bennem megvan az X-Faktor”, „Megasztár akarok lenni” – mekegték a legelvetemültebbek, hogy aztán óriásit égjenek a bírák meg a közönség előtt. Röhögtem, de az adások végén már csak az átütő sikerekre emlékeztem, és azok közül se mindre. Mi is számít átütő sikernek az ilyen műsorokban? Jól elénekelni egy dalt? Megnyerni a versenyt? Kiadni egy lemezt? Szerepelni a sajtóban?

A győzelemmel jár néhány millió forint mellé kocsi vagy lakás, örökre vagy kölcsönbe, az aktuális támogatók kedve szerint. No, meg a dicsőség, amit már néhány hónap is jelentősen fakít. Tóth Vera lassan hat és fél éve vitte a pálmát az első Megaszériában – valószínűleg elbírta volna a méretes növényt, hiszen a dalai helyett jó ideje kizárólag az alakján csámcsog a média. Meg azon, hogy ritkán szexel, de kibírja, mert áldott jó lélek.

A Caramel néven ismert Molnár Ferenc lett a dögös hangú Vera utódja, és neki mintha már lennének számai, klipjei, meg ilyesmik, viszont a barátnője kilétében biztosabbak az emberek. A szép, modell Lilla állítólag nagyon hasonlít a szintén sztár exre, Bartók Eszterre. Szerintem baromira nem, de uborkaszezonban, ecettel fogyasztható a téma.

Harmadjára a határon túli Rúzsa Magdié lett a dicsőség, aki mezítláb űzte az ipart, látványos harcot vívott a bürokráciával a magyar állampolgárságért, és mostanában egy borzalmas dalt lehet tőle hallani a rádióban. Legutóbbi Megacelebünk pedig Király Viktor, aki kezdettől fogva furcsa volt a „kiemeljük a tehetséges parasztgyerekeket” szisztémájú sorozatban, mert a családját tekintve sosem volt parasztgyerek. A tv2 tehát négy sztárt termelt nekünk eddig, mellettük számtalan föl-fölbukkanó tehetséggel.

Az RTL Klubnak a kommentár nélkül is beszédes Utasi Árpit köszönhetjük, aki sajnos ugyanolyan ágrólszakadt maradt, mint azelőtt volt, hiába próbálták alátuszkolni a vörös szőnyeget. És persze itt van Tabáni István, a tavaly befutott, élő adásban könnyező aggszűz, akit hónapok óta lesifotósok elől bujdosó barátnője boldogítja. A Csillag születik című produkciót nem nyújtották úgy, kiköpött rágógumi módjára, mint a konkurens Megasztárt, inkább kitaláltak valami nagyon újat, behoztak valami nagyon külföldit helyette.

Sosem nőtt bele.

Egyelőre úgy látszik, sikerrel, mert a tv2 az elvárt nézettséget a mostani műsorvezetőnő magánéleti műbotrányaival sem tudta hozni az X-Faktorral szemben.

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s