Zabáljuk a Való Világot

Az életunt, szétsminkelt tinédzserek miatt érdemes volna lejjebb vinni a Való Világ jelentkezési korhatárát. A tanár néniként is dolgozó Nagy Zsófi kedvenc kamaszainak bármelyike eszményi celebjelölt volna, hiszen a magát konzervatívnak tartó, ám a képernyőt mégis guvadt szemekkel bámuló közönség kedvére botránkozhatna egy-egy vécén esedékes csuklóvagdosás láttán.

Persze, csak akkor, ha el is vinné a mentő a vérben úszó gyereket. A nézők megnövekedett ingerküszöbét ennél kevesebb nem léphetné át.

„Fúj, már megint az a szar lesz a tévében? – kérdezik az emberek hol unottan, hol meg fölháborodottan. Az RTL Klub immár negyedszer ítéli őket a koncentrált mocsok megtekintésére. Ez szégyen és gyalázat, de mivel az ország népe a villódzó doboz előtt szeret kikapcsolódni, végigbambulja majd a valóságsó negyedik sorozatát is. Az elejét legalábbis, mezei kíváncsiságból. De mi lesz utána? Mi kell ahhoz, hogy a második és a harmadik adást is figyelemmel kísérjék?

Egy főzőműsorra még jók. | Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Nyolc évvel ezelőtt, amikor az első Big Brother elvette a magyar tévénézők reality-szüzességét, elég volt néhány szexaffér a sikerhez. Angéla és Bálint takaróból épített sátrat a bujálkodáshoz, az azóta megzakkant gyerekgyárrá vált Évi pedig Renátóval, az olasz csődörrel időzített egy numerát a késő esti élő adás perceire, gondolom, merő véletlenségből. És akkor még tudtam a neveket.

A következő „zsúfoljunk sok marhát egy házba!” jellegű műsorfolyamokról sikerült tökéletesen megfeledkeznem, ám nem tagadom, hogy magam is többé-kevésbé mocsokfogyasztó voltam. Egy idő után ugyanis már nemcsak a tévéből, hanem az újságokból is az önjelölt sztárok vigyorogtak rám, és hozták magukkal családjukat, barátjukat, ellenségüket, kutyájukat, macskájukat, hogy aztán néhány hónap múlva az arcukat ugyanúgy elfelejtsem, mint a nevüket.

Ugyanakkor még mindig látom az agyonszidott valóságsókban a potenciált, mert jelentkezők száz év múlva is lesznek dögivel. Szereplés, siker, pénz. Talán mind összejöhet a villalakóknak, és még csak énekelni sem kell érte, mint a tehetségkutatókban. Csupán valami rendhagyót szükséges villantani a válogatáson, aztán becuccolni a luxusbörtönbe egy hordányi ismeretlennel, okozni odabent némi botrányt, és remélni, hogy a hírnév tovább tart majd tizenöt percnél.

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s