Timi nem tud angolul

Finom társadalomkritikát fogalmazott meg váltótársam, Nagy Zsófi. Tegnapi jegyzetében említette, hogy a családok jelentős hányada kínos csöndben volt kénytelen átvészelni a vihar miatti áramszünetet, hiszen az esti témát többnyire a tévé vagy az internet szolgáltatja.

Márpedig elég nagy baj, ha nem tudunk mit mondani azoknak, akikkel egy fedél alatt élünk. Miközben manapság minden a határokon átívelő kommunikációról szól, sokszor a mellettünk lévőkkel is lusták vagyunk megértetni magunkat. Akárcsak hazánk egyik friss szépségkirálynője, Babinyecz Tímea, aki úgy beégette Magyarországot, hogy azóta is füstöl.

Sokan lerondázzák, mert nem szpíkel inglisül o.O | Fotó: Facebook

A szegedi lánynak három egyszerű kérdésre kellett válaszolnia egy röpke videóinterjúban, a Miss Universe világverseny egyik előkészülete gyanánt. Sajnos angolul. Szegényke nem találta a szavakat, összekeverte az igeidőket, föltalált néhány újat a meglévő tucatnyi mellé, és egyébként sem volt se füle, se farka annak, amit hablatyolt. Legalább megtudhattuk, hogy szereti a levágott kézből formázott ajándékokat, és ő maga is a mellső végtagjait veszi elő, ha kedveskedni akar a párjának.

Viszont becsületére váljék, hogy az utolsó feladatot kitűnően megoldotta: utánoznia kellett az oroszlán, az autóindulás, a rakétakilövés, a bárány, a tehén és a robot hangját. Persze, ezt csak az látja és hallja, aki eljut idáig a videó megtekintésében, ami egy külföldi számára nem kis teljesítmény. Szerintem kizárólag magyar ésszel lehet fölfogni, mit akart mondani Timi.

A hölgyet az újságok a sárga földig fikázták, a netezők pedig egyszerűen kiröhögték. De akinek egy rossz szó is elhangzott a szájából, próbáljon meg azonnal összefüggő választ adni arra, hogy milyen tanáccsal segítené a férfiakat: mi volt élete legjobb ajándéka, és milyen a legrosszabb randevúja. Sikerült? Akkor nyugodtan lehet folytatni a kárörvendést, de ha nem, talán ideje volna elgondolkodni. Általános iskolában azért nem tanulunk nyelvet, mert kötelező, meg egyébként is hülye a tanár.

Gimiben már kéne, ám nem visz rá minket a lélek, hogy a megannyi más, értelmesebb elfoglaltság helyett a szótárat lapozgassuk. Főleg egynyelvűt nem, mert az színtiszta perverzió. Egyetemen pedig kizárólag azért a fránya diplomáért ülünk be néhány nyelvórára, különben nem adják ide a papírt a gonoszok.

A nyelvvizsga előbb-utóbb mindenkinek sikerül, amolyan szükséges rosszként él a köztudatban. Ki tudja, talán Timinek is van egy középfokúja…

51 Comments

 1. És még mindig van valami mondandóm :)

  Lehet, hogy az én ostobaságom mocsár méretű, de a tiéd már tengernyi.
  Egy mocsarat még fel lehet tölteni, de a tengert…

  Kedvelés

  1. Beleolvastam a blogodba. Tudod kisfiam, aki a nőkről olyan ocsmány véleménnyel van, hogy ti. “ribancok”, az nekem ne ossza itt az észt. Írhatsz te bármit magadról, akkor is csak egy szánalmas kis mitugrász bugris proli maradsz. Remélem, soha nem kerülsz nő közelébe úgy, mert rajta élnéd ki az összes, nőkkel kapcsolatos frusztrációidat és sérelmeidet. Az ilyenekből lesznek a pszichopata nőgyilkosok, mint te. Úgyhogy azt javaslom, hogy húzd be füled-farkad és keress fel gyorsan egy jó pszichiátert, mielőtt még késő lenne.

   Kedvelés

 2. :D
  Szeretném közölni veled, hogy a kérdéses cikkem, egy nagyon hosszú folyamat eredménye, melyben a nők játszották a főszerepet, ha ismernéd a barátaimat, tudhatnád, hogy tőlem keresve sem találtak volna gálánsabb, udvariasabb pasit, de ezt azt hiszem leírtam a cikkembe is.
  Arról, hogy te az egész cikkből csak ezt az egy szót fogtad fel, én nem tehetek. Ez is csak a te hülyeségedet bizonyítja.
  Neked elsősorban egy tükröt javasolnék, nem pszichiátert. Ha kívülálló szemével megnéznéd amit írsz, körülbelül annyi jönne le, hogy egy nagyképű, álművelt, kiéhezett, idióta picsa vagy. Ne csodálkozz hát, ha téged is az idióta ribancok kategóriába sorollak.
  Plusz, ha nem lenne annyira találó a cikkem, minden szó nélkül hülyének néznél és nem pazarolnád arra a “drága tehetségedet”, hogy engem elküldj pszichológushoz, azzal a váddal, hogy pszichopata vagyok.
  Tégy egy szívességet a társadalomnak és ugorj ki a tizedikről, vagy kösd fel magad az első fára, de ne kérd, hogy asszisztáljak, mert olyannyira undorító személyiségnek tartalak, hogy még hozzád érni sem volna gusztusom.
  Köszi :)

  Kedvelés

 3. Szerintem, nem olyan gáz hogy nem tud ,angolul, egyébként is az angol szépségkirálynőnek nem is kell tudnia semmit mert anyanyelvén kérdezik, tehát csak azoktól várják el a műveltséget akik nemanyanyelven beszélik az angolt, ez nem furcsa egy kicsit?

  Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s