Én varrtam Lady Gaga bugyiját

A Polgárnál történt malacos baleset tragikomédiájáról értekezett váltótársam, Nagy Zsófi tegnap, és én is maradnék az állatságoknál. Egy tizenöt éves srác ugyanis lóvá tette az egész országot. Mi, magyarok, imádjuk úgy érezni, hogy csöppnyi hazánk nagyra törő tehetségek lelőhelye.

Ezzel nincs semmi baj, hiszen minden nemzet sportanalfabétái is elmorzsolnak egy-két könnycseppet honfitársuk olimpiai aranyérmének láttán. A kollektív büszkeségre való igényt belénk kódolta a természet, a baj csak az, hogy időnként megvakulunk tőle, és olyan dolgokat is elhiszünk, amelyek kimerítik a marhaság fogalmát.

Rá sem ártana egy maszk. | Fotó: Facebook

Ama tizenöt éves budapesti fiú minden idők toplistás legalja-sztorijával állt elő. Azt mondja, hogy nem sokkal a rejtélyes amnéziája után, egy lövöldözős játék hevében egyszer csak megvilágosodott, és rádöbbent: ezentúl háromdimenziós grafikával kell foglalkoznia. Közben megnyerte a fegyveres monitorcsata világbajnokságát, majd jutalomként kapott két programot, amelyekkel aztán mesteri térbeli modelleket álmodott a képernyőre. Feltöltötte őket a netre, majd kopogtatott Lady Gaga menedzsmentje, hogy hé fiam, te kellesz a Bad Romance kliphez gyémántesőt csinálni.

Az ékkőzápor elkészült, és az énekesnő következő kisfilmjét, az Alejandrót már teljes egészében ifj. Vezekényi László hozta össze. Akinek az apukája azt nyilatkozta az egyik kereskedelmi csatornán, hogy Lacikából menthetetlenül Nobel-díjas tudós lesz, még húszéves kora előtt.

Aztán jött egy szennyblognak kikiáltott világhálós médium, és felnyitotta a hiszékeny birkák szemét. A történetet egyébként magam is csont nélkül bevettem, hiszen az informatika legjobbjairól már zsenge korban kiderült, hogy zsenik, gondoljunk csak a tiniként operációs rendszert író Bill Gates-re. De itt sajnos szó sincs újabb szoftvermágnásról, kiderült ugyanis, hogy a pesti srác csupán álmodta a csodát.

Más nyerte a lövöldözős játék világversenyét, más készítette Lady Gaga klipjét, és valószínűleg más fog Nobel-díjat kapni még húszéves kora előtt. Akik viszont elhitték az utólag viccesen valószínűtlen történetet, kimagyarázhatatlanul mi voltunk.

7 Comments

  1. de most méér, 1 kliprészlet annyira nem nagy szám, h egyből kamura gyanakodjak @XD (amúgy nem a tv riportot kajáltam be, hanem a blikkben volt róla 1 apró cikk, na azt. ciki^^)

   Kedvelés

 1. Én erről most egyéb bokros teendőim miatt lemaradtam, így nem tudok nyilatkozni, bekajáltam-e volna. A Csenki vs Best esetnél viszont nem kizárt, hogy szoptam volna, mert Csenkiről most sincs sok forrás a neten, 2008 végén még kevesebb volt, és hát az ember saját magáról aztán azt hadovál össze, amit akar… mert ugyan miért hazudna? Szóval az sztem sokkal durvább volt médiahekkkkk műfajban, mint ez a 15 éves kisjóska, akinek esete sokkal könnyebben ellenőrizhető lett volna.

  Kedvelés

 2. Most miért ne, én meg a Rise Againstnek tolmácskodtam. Ezek nem akkora cuccok.
  Bár egy ilyen 15 éves zsírsertésnek tényleg elég gáz bedőlni, no de való életben azért egy ilyennek mégse hiszünk, ugye? Csak a médiában.

  Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s