Sólyom, Schmitt meg egy tucat gatya

„Ma éjféltől Ön a köztársaság új elnöke, a hivatalt átadom, és sok sikert kívánok” – mondta Sólyom László csütörtök délután Schmitt Pálnak. Aztán nyomban hozzátette, hogy ő ezentúl afféle láthatatlan elnökként fog működni, szóval majd jól megrugdossa az egykori sportoló lelkiismeretét, ha ennek látja szükségét. Schmitt úr pedig készségesen kijelentette: madárnevű elődjének nyomdokaiba óhajt lépni.

Aztán kialudtak a fényképezőgépek vakui, elcsöndesedett a helyiség, és a két pasas kibontakozott a percekig tartó, pózolós kézfogásból. Arcukról lassacskán leolvadt a műmosoly, miközben egymásnak hátat fordítva elsiettek a Sándor-palota Tükörtermének két túlsó ajtaja felé. „Jessz, mindjárt én leszek a Jani!” – motyogta az új elnök, és a friss aranyérmesek jellegzetes arckifejezésével, önfeledten a levegőbe bokszolt. Aztán eszébe jutott, hogy itt bizony láthatatlan emberek is vannak, így hát sebtében megigazította nyakkendőjét, komolyra rendezte vonásait, és méltóságosan lépdelt tovább a rezidencia méregdrága szőnyegén.

Fotó: bpn.hu

„A jó büdös francba, úgy maradtam volna még öt évet!” – legyintett idegesen Sólyom, mintha csak egy gonosz rovart akarna tovahessegetni a fancsali képe elől. Tett egy utolsó sétát a pompás íróasztal körül, amely mögött olyan sok mindent írt alá és dobott vissza. Hirtelen ötlettől vezérelve megragadta a fényesre politúrozott felületen heverő tollak egyikét, majd gyorsan elsüllyesztette a mellényzsebében, csak úgy, emlékbe. Végül visszatért lakosztályába, ahol görcsös mozdulatokkal begyömöszölte a frissen megszáradt alsónadrágjait hatalmas bőröndjébe.

„Láthatatlan elnök, egek, hogy mondhattam ekkora baromságot?” – morogta, és minden szónak egy újabb gatya összegyűrésével adott nyomatékot. A fehérneműk pedig kárörvendve kuncogtak a tulajdonosuk alkotta kifejezésen, mert még ők is tudták, hogy épp elég láthatatlan ember várja, hogy az új elnök kezét mozgathassa.

2 Comments

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s