Nyáron is Barátok közt

„Te nézed azt a baromságot?” – kérdezik megrökönyödve ismerőseim, amikor megtudják, hogy követem a Barátok közt című, remekbe szabott szappanoperát.

Az RTL Klub magyar szájízzel kialakított sorozata tizenkettedik születésnapját ünnepli majd októberben, és eddig ötezer-háromszáz részt adtak le belőle, a nézettségi mutatók szerint töretlen sikerrel. Ennyi idő éppen elég volt ahhoz, hogy a szereplők közül mindenki összevesszen, kibéküljön, lefeküdjön, meghaljon, kicserélődjön, satöbbi.

Igazából fogalmam sincs, miért kísérem figyelemmel, holott teljesen kiszámítható az egész. Ha kihagyok néhány epizódot, semmi gond, az aktuális rész első három percéből simán kikövetkeztetem, milyen izgalmakról maradtam le. Mégis van benne valami, hiszen afféle szem-rágógumiként ragaszt a képernyő elé – legyen az televízióé vagy számítógépé, mert a technológiai fejlődés kötelezővé tette a csatorna számára az internetes elérhetőséget.

Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Nagy Botond

„Te, szerinted Kinga lelövi Gézát?” – kérdezik kíváncsian ismerőseim, amikor nem jut eszükbe tartalmasabb téma. Ne adj’ isten éppen ez számukra a legtartalmasabb téma mostanság. A produkció ugyanis szokásos nyári szabadságát tölti, és a nézőknek egy hónapon át nélkülözniük kell a Mátyás király tér lakóit. Szerencsére az RTL igyekszik kielégíteni a rajongók érdeklődését a mocskos, szappantalan időkben is, és a tetőpontokban már-már groteszk módon bővelkedő évadzáró epizód lehetséges folytatásait kínálja tálcán a népnek, félóránként egyszer.

Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Nagy Botond

„Te, szerinted Vanda és Szabi összeházasodik?” – kérdezik ismerőseim, amikor végére értek a Kinga-Géza helyzet elemzésének. Utóbbiak kiírásáról ugyanis nem esett szó a bulvársajtóban, márpedig egy ekkora sorozatnál minden szereplő ki- és belépése hírnek számít. Tehát tiszta sor, senki sem lő le senkit. De az a szerencsétlen Vanda, aki már vagy két éve tizenhét esztendősnek rémlik, most talán bekapta a legyet. Vajon mi lesz a sorsa?

„Te, szerinted Miklós tényleg képes elrabolni a lányát, Timikét?” – kérdezik ismerőseim, amikor látják, hogy a tiniszerelmes szálat fölösleges tovább forszírozni. És átfut az agyamon, hogy barátok közt ennél súlyosabb kérdéseknek is illene fölmerülni néha.

1 Comment

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s