Kérj ingyen imát a neten!

A Hegyalja Fesztivál vigasságairól számolt be keddi jegyzetében alkalmi váltótársam, Ternai Krisztina. Készséggel elhiszem neki, hogy csodálatos élmény sárban dagonyázva, izzadtan ugrálni egy-egy nóta hallatán. De kegyetlenül finnyásra sikerültem, ezért csupán elméletileg osztozhatok az örömében. Abban viszont gyakorlati síkon is egyetértünk, hogy néha bizony jó érzés kulturálatlanul viselkedni.

Mivel nem használom ki a fesztiválok nyújtotta lehetőséget a néhány napba sűrített marhulásra, kénytelen vagyok a hétköznapokra elosztani bárdolatlanságomat. Beszólok annak, akinek nem kéne, röhögök ott, ahol nem kéne, és néha kimondom azt, amit nem kéne. Ez árt a népszerűségnek, ám jót tesz az idegrendszernek, és még csak méregdrága jegyet sem kell váltani hozzá.

Viszont benne van a pakliban, hogy akaratlanul is megbántok másokat, ami nem szép dolog. Még szerencse, hogy a világhálón szembejött velem lelki üdvöm záloga, az online imarendelési lehetőség, amelynek segítségével bármikor ingyen és névtelenül meggyónhatom a hülyeségeimet.

Ezt is lehet stílusosan. (Hot like Mexico, rejoice!)

Több weboldalon is kérhetjük, hogy imádkozzanak értünk. Az egyik szerzetesrend hivatalos lapján, a ferencesek.hu-n például úgynevezett problémafalra pötyöghetjük be gondjainkat, és akár elérhetőségeket is megadhatunk. Hogy utóbbira mi szükség van, nem igazán értem, de elképzelhető, hogy az érfelvágást kilátásba helyező netes imakoldusokhoz egyszer csak becsönget egy tonzúrás-csuhás figura megmentő gyanánt.

Még érdekesebb az imaszandek.hu portál, ahol a felhasználók egy közös, mindenki által hozzáférhető felületre írják ködösen megfogalmazott gondjaikat. „Ne kerüljek olyan helyzetbe többet, mint ma a benzinkúton, és ez a mai se derüljön ki!” – pötyögte valaki kétségbeesetten, tele helyesírási hibával.

Vajon fog-e kezdeményezni a motor?

Még mielőtt azonban elmerenghettem volna, hogy miféle bűnöket lehet elkövetni egy töltőállomáson, találtam vagy tucatnyi hasonlóan furcsa irományt. Szegény Jézus igen elfoglalt lehetett mostanság, hiszen kértek tőle új motort, sikeres államvizsgát, befejezett szakdolgozatot, jó bulikat, egy rakás pénzt, még sátántól való szabadulást is. Remélem, ezek után a beteg szeretteikért könyörgőkre szintén maradt ideje a megváltónak.

A benzinkutas illetőnek pedig ezúton üzenem, hogy ha megsúgja nekem, mit vétett, mindennap imádkozni fogok érte.

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s