Zimány Lindának is jár a segély?

Gratulálok alkalmi váltótársamnak, Ternai Krisztinának a kismacskájához, és a jobboldali médiának Gyurcsány Ferenc bravúros leleplezéséhez. Még keresem a szavakat az egykori miniszterelnök tettének minősítésére, de mire megtalálom őket, a melegfel- vonulás utáni BKV-bliccelésről szóló hír ki is megy a divatból. Nem úgy, mint a sztármodell Zimány Linda „segélyes” ügye.

Bizony, a playboy-nyuszi április vége óta több mint két hónapon át álláskeresési járadékot vett fel, naponta 1355 forint értékben.

Dikk, még aranyporra is fussa! | Fotó: Playboy

Most az egész ország habzó szájjal várja a hatóság bosszúját, hiszen egy luxuskörülmények között élő lányka, aki legföljebb néhány csipke bugyival gyarapította a gyűjteményét az említett keretből, nem érdemli meg állam bácsi jószívűségét. Mint ahogy az adófizetők pénzét sem. Nos, amióta én a világon vagyok, Magyarországon ész nélkül osztják a lóvét. Vagyis pontosabb, ha inkább a szobatisztaságom kezdetétől datáljuk a nagy herdálást, mert a friss népuralmat megilleti némi türelmi idő a szociális ellátórendszer gatyába rázására.

Tehát az is kap segélyt, támogatást – szóval nevezzük bárhogyan is, de pénzt -, akinek ételre, gyógyszerre, rezsire kell, meg az is, aki elissza az utolsó fillérig. Sokan és sokszor próbáltak tenni a célirányosabb kiosztásért, de csekély számú kivétellel mindannyian a diszkrimináció kényes határaiba ütköztek. Szepessy Zsolt, a monoki polgármester például sikerrel járt tavaly, és az általa megálmodott szociális kártya segítségével a jogosult családok kiadásai többé-kevésbé ellenőrizhetővé váltak.

Zimány kisasszony költéseit ugyanakkor bármiféle hivatalos nyilvántartás nélkül is nyomon követhetjük, hiszen egyes ruhadarabjai és kiegészítői kihívóan ordítják arcunkba a legalább hat számjegyes árcédulájukat. A nép egyszerű lányai ki sem tudják mondani helyesen Louis Vuitton nevét, ám sejtik, hogy megéri a piacon kétezret fizetni egy LV monogrammal díszített ordenáré retikülért. Elviselhetően kinéző igazi darabért negyedmilliót perkálnak a kiváltságosak, de most, hogy így nézem az internetes áruházban, hatszáz körül vannak a szebbek. Ezresben értve, még mielőtt valaki nekilátna összekaparni a maradék aprót a buksza aljából, hátha futja.

Adófizetőként mégis azt mondom, hogy inkább járulok hozzá Zimány Linda táskájának bal felső csatjához, mintsem Kis János huszonhatodik felesének utolsó cseppjéhez.

6 Comments

 1. Egyébként gáz ez az egész. Ha a fent nevezett személy nem rendelkezett az elmúlt iksz időszakban bejelentett munkahellyel és rendszeres jövedelemmel akkor bizonyos idő eltelte után úgyanúgy jogosult szociális ellátásra, mint jóskapista, aki 2 éve munkanélküli. Volt biztosítási időszaka, most éppen munkanélküli, a szolgálati időt meg neki is számolják. Ezeket konkrétan és objektívan a tényekre reflektálva írom. A többi porverés és nyálcsorgatás mind a média bája stb. És félre értés ne essék, nem védésből írom, csak az emberek hülyék.

  És a legszomorúbb tényleg az, hogy erre felkapják az emberek a fejüket és verik az aszalt, de azért nem, hogy egyesek passzióból kerülnek vissza állandóan a szociális ellátórendszerbe, segélyekért kuncsorognak és még a segélyt aláíró ember is tudja, hogy elissza az a nyomorult, vagy eljátssza és mégis megkapja, mert a feltételek alapján jogosult rá. Ezért miért nem veri senki az asztalt? Sok-sok millió forintot dobnak így ki… Persze megint más kérdés az, hogyan ítélhető meg egy szociális ellátás szubjektív alapon. Sehogy.

  Kedvelés

  1. én bizonyos esetekben még azt a néhány felvételi pluszpontot is sajnálom, amit ilyen-olyan indokkal lehet megszerezni… nemhogy a lóvét. (zé kisasszonyról meg annyit, h neki legalább volt munkaviszonya, méghozzá évekig.)

   Kedvelés

 2. Nem kell messzire mennie egy diáknak sem, hogy idejében szembesüljön ezekkel. Elég ha csak a főiskolákat, egyetemeket nézzük…. Hány meg hány olyan diák van aki úgy kapja meg a szociális támogatást, hogy a szüleit ide-oda jelentgetni itt-ott elcsal ezt-azt és közben kocsival jár be a koleszba és felveszi a magas szociális támogatás melyet idézem: “talán veszek belőle egy bőrkabátot”-ra költi. Ez még nem is lenne nagy baj, ha nem olyanokat szorítanának ki akik becsületesen próbálnak egyről a kettőre jutni, és akiknek ez a támogatás tényleg létkérdés lenne az iskola befejezéséhez. Akármennyit gondolkodtam, rájöttem h ezt sem lehet igazán megszűrni, mert akik rendezik ezen tamogatások elosztását, csak a beadott igazolásokra tudnak támaszkodni (azt meg lehet bárhonnan szerezni…pff) És ezek után mit tehet az aki tényleg rászorul hogy esélye legyen a szoctámra a csalókkal szemben?! Többet “csal” mint akik nem szorulnak rá…………..pff

  Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s