Manapság ugyan kit hoznak lázba a nyaralós képek meg a bohókás bulifotók? Aki népszerű akar lenni, nem tengerparton, pálmafák árnyékában kapatja lencsevégre magát, sőt, a mámoros-haveros képek sem érdekelnek senkit.

A menőség garantált receptje: guggolj le egy halott négylábú mellé, és kérj meg valakit, hogy örökítse meg a dicső pillanatot! Máris kész a közösségi portálokra való profilkép. Igazán trendi csak akkor lehetsz, persze, ha a kezed, késed, puskád vagy akármid által érte végzet a szerencsétlen állatot.

A) agyonverték B) lelőtték C) mindkettő

A vadásztrófeák rég nem számítanak. Egy lelőtt őz, vaddisznó tök unalmas – nincs benne semmi kihívás. Viszont egy kutya vagy macska, az már döfi. Közelről lefényképezni, amint vérben úszik egy hófehér bundájú jószág, és aláírni, hogy „így jár az, aki beszól nekem”, na, ez már tényleg dicsőségre méltó. Nagy port kavart az eset, amikor egy huszonkét éves srác két meggyilkolt eb fotójával tarkította repertoárját az IWIW-en, ahol fölvágott hasú vaddisznót és őzfejet is közre adott. A fiúban bizonyára túlbuzgott a vadászszenvedély, ami nem baj, mert semmi sem tiltja, és még divatos is, ráadásul segít levezetni a feszültséget. Tiszta haszon…

Neked is hasonló jókat, humoros barátom...

One shot, one hit” – azaz egy lövésből egy találat. Ezt a címet adta elhíresült képének a Facebook-on egy felvidéki fiatalember. A szétloccsant agyú, nyitott szájjal heverő cica alatt hemzsegtek a humoros megnyilvánulások. „Profik vagytok” – írta valaki többes számban, mert ezek szerint egyedül még ölni is unalmas. De könnyen lehet, hogy a piszkos munkát más végezte el. A döglött macska talán kész fotóalapanyagként hevert az aszfalton, várva, hogy valakinek elhozza a hőn áhított nyilvánosságot.