Lesz nekünk királyunk?

Az egész világ focival van tele. Így nem csodálkozom, hogy Nagy Zsófi jóvoltából megismerhetjük a szurkoló nők észjárását. Bevallom, találkoztam már az „olyan édesek”-nél sokkal érdekesebb érvvel is. Egyesek például a holland csapat sikerét a mezszínnek tulajdonítják.

Tudniillik manapság igen szerencsés narancssárgának lenni. Az Oranjének becézett válogatott pedig talpig ilyen árnyalatban nyomja, hazánkban tehát nincs híján a népszerűségnek. Úgy sejtem, a magyarok kétharmada a spanyolok ellen fog szurkolni a vasárnap esti döntőben.

Egyébként a világbajnoki finálét két alkotmányos monarchia vívja. Azt ugyan nehéz elképzelni, hogy Beatrix királynő narancs koktélruhában köpködi a szotyit, és János Károly részéről sem valószínű a piros-sárga arcfestés, ökölrázással és ízes káromkodással fűszerezve. Sőt, az sem biztos, hogy az uralkodók ott lesznek a dél-afrikai döntőn. Puszta jelenlétükkel talán éppen máshol kell szimbolizálniuk országuk egységét. Mert ők ugyebár abból élnek, hogy léteznek, zsúfolt naptáruk pirkadattól alkonyatig tartó protokoll- rendezvényekből áll. Igazi celebek, akiket a történelemi hagyományok fölmentenek az ingyenélés vádja alól.

Ejnye, de fura a blúzod, Bea...

Beatrix nyolc éve elhunyt német származású férje például egészen biztosan fölkerült volna a holland Napiszarra, hiszen egy időben szeretett a Hitlerjugend egyenruhájában pózolni. A nagylelkű nép – miután kifröcsögte magát a szaftos információ hallatán – természetesen megbocsátotta a múltat. Szegény János Károly májusi tüdőműtétje pedig lényegesen nagyobb nyilvánosságot kapott, mint annak idején a spanyol demokrácia kialakításában vállalt osztályrésze. De nincs ezzel baj, sőt, kifejezetten öröm egy országnak, ha pironkodás nélkül foglalkozhat a népes uralkodói família magánügyeivel. A köztársaságok meg szószban vannak, mert kénytelenek beérni kék helyett mezei vérű közszereplőkkel.

"Elvigyelek egy körre, béjbe?" | Fotó: telesport.hu

Bár augusztus hatodikán talán felsüt Magyarország napja, és valódi felelősség nélküli celebet kap a politika porondjára. Schmitt Pál leendő köztársasági elnök ugyanis remek sztárjelölt, szintén volt élsportoló asszonnyal, három gyermekkel és hat unokával. A családi fotók már bejárták a bulvársajtót, a nyár végétől illetékes First Lady pedig rögtön nekiállt szimpa- tikusakat nyilatkozni. Az eheti Nők Lapjában például a nélkülöző árvízkárosultak tragédiájára tereli a szót Makray Katalin, amikor az újságíró a közelgő költözés esetleges traumájáról faggatja őt.

Valóban, sokkal csekélyebb sokk átcuccolni a Sándor-palotába, mint egy sátorba a nemrégiben fölszáradt kert végében. Főleg, ha pompáért cserébe még csak döntéseket sem kell hozni.

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s