Sztár lesz a mackónadrágos őrült?

„A tájszólás, az ízes káromkodás, az otthonka, a kendő még kelendőbbé teszi az anyagot” – állapította meg váltótársam, Nagy Zsófi tegnap. Milyen igaza van!

Elég csak egy pillantást vetni hazánk netcelebjeire, a klasszikussá vált Szalacsi Sándortól kezdve az elviselhetetlenül kornyikáló Madam X-oticon át az újsütetű Miszter Bikicsunájig. Nem kell sok ész hozzá, hogy belássuk: nem a téziseiket taglaló atomfizikusok kerülnek egy-egy videó által reflektorfénybe, hanem a nép túlontúl egyszerű gyermekei. Azt hiszem, csütörtökön sikerült fölfedeznem egy újabb sztárjelöltet.

Vajon egy ezresért megfordulna a kamerának?

Éppen a nyíregyházi főtéren múlattam az időt két barátnőm és két gombóc fagyi társaságában, amikor furcsa hang csendült a közelünkben. Oldalra kaptam a fejem, ám ezt azon nyomban meg is bántam. Szemgolyóimat mágnesként vonzotta a mellig érő mackónadrágban flangáló középkorú pasas, aki megjelenését betűrt pólóval és tüdőmagasságban húzódó bőrövvel próbálta tökéletesíteni. Ugyanakkor tisztában voltam vele, hogy nem szerencsés egy kiabáló, kattant személyt nyíltan megbámulni.

„Basszus, még az hiányzik, hogy ez idejöjjön!” – motyogtam a csajoknak, akik belekuncogtak a jéghideg édességbe, és biztosítottak a fazon veszélytelensége felől. „Nyugi, csomószor láttuk, nagyon vicces!” – mondták immár leplezetlen röhögés közepette, én meg, jobb ötletem nem lévén, hittem nekik.

Még mindig csak kósza félrepillantásokkal mertem mustrálni az úriembert, amikor az fennhangon tájékoztatta a téren ücsörgőket és áthaladókat, hogy meghalt a pap bácsi, és holnap reggel kilenckor kezdődik a gyászmise. Egyenként odament mindenkihez, hevesen magyarázott, majd felénk vette az irányt. Rémületemet palástolta a napszemüvegem, de mázlim is volt, mert az ürge jó negyedórára betért egy rétesboltba, gondolom, az eladók legnagyobb örömére. Megmenekülnöm ugyan nem sikerült, mert miután kijött, és felém nyújtott egy ki tudja honnan csórt szórólapot, a lelkemre kötötte, hogy olvassam el. Én bambán megköszöntem az ajándékot, mert ez látszott a legcélszerűbb reakciónak.

Persze, a lányokkal végül kinevettük a zavart elmeállapotú férfit. ”Nekem egyszer beszólt, hogy menjél, p…” – mondta pukkadozva egyikük, mire egy csúnya nézéssel tudattam, hogy ha hamarabb említi ezt az incidenst, talán menekülőre fogom a dolgot. „Milyen jó videót lehetne vele készíteni, aztán meg föltenni a netre!” – indítványoztam, és a lelkiismeretemet kivéve mindenkitől helyeslő választ kaptam. Mert az bizony nehezen dolgozza föl, hogy egy tönkrement, beteg embertársamban csupán a potenciális sztárjelöltet vettem észre.

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s