Slágergyanús az MSZP kampánydala?

Igazi csemegével örvendeztette meg szimpatizánsait és ellenlábasait a Magyar Szocialista Párt. A négy évvel ezelőtti, igen-igenes kampánydal után ugyanis alkotott valami sokkal modernebbet. A melódia jó, a szöveg vicces, az összhatás pedig fülbemászó. “Óóó… Európa balra át!” – nyekegtem első hallás után, persze, csak miután elmúlt a spontán vihogásom.

"Ildikém, én szóltam, hogy be fogunk égni..."

Aztán kiderült, hogy süket vagyok, mivel kontinensünk “balra áll”, de hát annyi baj legyen. A muzsika az MSZP kampányának szerves része, bár a jelenlegi belpolitikai helyzetre való tekintettel nem terjedt el annyira, mint bólogatós elődje. A dalszöveg a globális összefogásra helyezi a hangsúlyt. “Többen vagyunk, mint bárki gondolná” – reménykedtek a kiötlők, ám sajnos csalódniuk kellett, hiszen az országgyűlési választások első fordulóján, április 11-én a voksok 52,73%-a a Fidesznek ment, míg az eddigi kormánypárt mindössze 19,3%-ot tudott összekaparni, alig megelőzve a Jobbikot. Az LMP pedig örömében dalra fakadhatott volna a maga 7,48%-ával.

“Én nem festhetem át neked az eget, de építek egy utat és elhordom a hegyet, ó igen! Igen, igen…” – énekelték a legnagyobb baloldali párt tagjai és hívei 2006-ban, s meg kell állapítanunk, hogy a szakmában szokatlan módon messze túlszárnyalták ígéretüket. Az égboltot ugyanis masszív narancssárgára pingálták négy esztendő alatt, helyet hagyva némi piros-fehér mintának az alján.

“Európa, közös ország, ahol eltűnt minden határ. Az a földrész, ahol élünk, Európa balra áll!” – skandálják most még egy kicsit a második forduló előtt, sőt, a bátrak akár csengőhangként is letölthetik a szervezet hivatalos oldaláról. Érthető, hogy míg a jobb oldal a nemzeti értékekre és a konzervatív beállítottságra épít, bal felől valamilyen friss, internacionális sugallatra van szükség.

“Magyarország, ez az ország, mely sokkal több lesz, mint gondolnád.” Nos, az MSZP mandátumainak száma kevesebb lett, mint gondolták, így hát reméljük, hogy ellenzékként szintén megpróbálnak majd tenni hazánk gyarapodásáért. Mert jelen pillanatban még a szélkakas is jobbra áll…

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s