Egy videó mind fölött

Érdekes videó hódít a világhálón A mi éveink címmel. Elvileg az elmúlt nyolc esztendő politikai baklövéseiről szól, gyakorlatilag azonban sokkoló statisztikai adatokat mutat be frappáns grafikai megoldások segítségével. Készítőinek célja, hogy az emberek ne az MSZP-re szavazzanak április 11-én.

Az idei választási kampányban újdonságként megfigyelhető, hogy a pártok immáron az internetet is fölhasználják saját maguk népszerűsítésére, illetve egymás lejáratására. A politikusok fölkerültek a közösségi portálokra, a szervezetek igyekeznek naponta többször is frissíteni weboldalukat, és az elkötelezett civilek szívesen kiveszik részüket a munkából. A szimpatizáns fiatalok linkeket terjesztenek, fórumokra írogatnak, sőt, mint a mellékelt ábra mutatja, akár multimédiás tartalmak készítésével is képesek pepecselni. Állítólag az ominózus felvételt két srácnak köszönhetjük…

Elhervadt a szegfű.

Lássuk, mit ír a videó a szocialisták számlájára! Hatalomra kerülésük óta megduplázódott a munkanélküliség, hatszorosára nőtt a lakosság hitelállománya, két és félszeresére gyarapodott a cégfelszámolások mennyisége, csakúgy, mint hazánk államadóssága. Az adók és a járulékok mértéke a második legnagyobb a térségben, a nemzeti össztermékünk dinamikus növekedés helyett siralmasan döcög. A tömegközlekedésünk drága és fejletlen, autópályáink marha sok pénzért épülnek, és majdnem egy teljes órán át kell dolgoznunk egy nagyobbacska gyorséttermi szendvicsért.

Aki még nem fáradt bele a fölsorolásba, megtudhatja, hogy az import élelmiszerek aránya a triplájára nőtt, a nyugdíjak vásárlóértéke drámaian csökkent, alacsony a gyermekgondozási segély összege, a tanárok fizetése úgyszintén, a mélyszegénységben élők száma pedig közel megkétszereződött, a kórházi ágyak mennyiségének visszaeséséről már nem is szólva.

Az alaposan átgondolt, ráadásul szuperül kivitelezett képi- és hanghatások következtében kis híján elhittem, hogy mindez Medgyessy, Gyurcsány és Bajnai műve. Ám amikor a dohányosok elkeserítő arányát is rájuk akarták kenni, akaratlanul elvigyorodtam. Jó, hogy nem már az alapvető emberi hülyeségért is ők a hibásak. Gazdasági világválságról pedig szó sem esik a felvételen. Mintha meg sem történt volna, és az említett adatok kizárólag a gaz ballib kormány szerencsétlenkedése miatt lennének olyanok, amilyenek. Most már nemcsak az orrunkra kell vigyázni – a szemünknél és a fülünknél fogva is könnyedén megvezethetnek minket.

1 Comment

  1. Frappáns videó, az fix. Én azon röhögtem el magam, h azért is az MSZP felelős, hogy 1,5 millió magyarnak nincs egyetlen barátja sem! :DDD Ja, hát enyhén túlzó videó ez is, de hát a kampány egy ilyen műfaj, elsősorban mindig az érzelmekre hat, azt is célozza meg… Nyilván lehetetlen dolog és gazdaságilag halott vállalkozás pártfüggetlen, okos filmet készíteni prókkal és kontrákkal, bemutatni a 2002 előtti állapotot és a történelmi összefüggéseket, rámutatni a válság hatásaira… nem érné meg, na. Ugyanúgy, mint ahogy a “független, objektív közéleti napilapot” sem találták még fel: mindig röhögök, amikor a tinik ezen életükben először meglepődnek…

    Engem már (!) 2002-ben is meglepett, hogy a kampány a bal- és a jobboldal részéről is egymás lejáratásában és cáfolásában nyilvánult meg, de 2010-re már odáig jutottunk, hogy a program és a tények minden pártnál mellékes, a lényeg az, hogyan feketítheti be a pirosat, a narancssárgát, a kéket…

    ps.: Ja, és hát igen, mielőtt 50 évnél régebbre mennénk vissza: az is tény, hogy a történelmet mindig a győztesek írják, a történelem egy ilyen műfaj.

    Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s