Végigrugdosta kutyáját a főtéren

Január közepén megdöbbentő videó látott napvilágot: egy térfigyelő kamera rögzítette, amint egy férfi több járókelő szeme láttára folyamatosan fölrúgja kutyáját.

A szerencsétlen eb pedig a póráz szorításában vergődve hanyatlik vissza a hóba újra és újra. Ki tudja, hány hasonlóan “kedves” gazdi szeretgeti még így a kedvencét?

Mert attól, hogy ez az egy eset bejárta a médiát, nem fog megváltozni a világ. Az agresszív személyiségű emberek alapvető ismérve a belső feszültség gyengébbeken történő levezetése. Ilyenkor ki-ki lehetőségeihez mérten választhat a bokszzsák, a családtagok és a háziállatok között. Nos, előbbi nincs minden háztartásban, ezért az ököl többnyire az utóbbiakon csattan.

Az erőszak büntetendő lenne, persze, de míg egy kék-zöldre vert feleségnek talán van némi esélye arra, hogy elmenjen az orvoshoz, és bírósági úton szert tegyen egy boldogabb életre, a szerencsétlen négylábúak természetüknél fogva hallgatásra ítéltettek. Némán vagy épp keservesen nyüszítve tűrik a megaláztatást, és csöndben reménykednek, hogy egyszer talán szeretetet kapnak attól, akire fölnéznek, nem pedig bántalmazást.

Ráadásul valószínű, hogy a téren végigráncigált kis testű eb nem kerül vissza egykönnyen tulajdonosa kegyeibe, hiszen a kalandot a férfi félmillió forintja bánja. Ennyit ér a jószágnak okozott testi-lelki sérülés, de arra sajnos nincs törvény, hogy a civilizálatlanul viselkedő embertől elvegyék. Több kutyát tart ugyanis, és csak remélhetjük, hogy nem mindegyiket egyformán “szereti”.

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s